kain Batik

Saja tadi bbual dgn husband... Saya tanya dia boleh tak bersalin nanti sy tak nak pakai kain batik?sbb saya mmg failed kalau part nak mengikat tu..mst kejap je terbuka...so sy decide nak beli skrit labuh je..tp husband kata xde org pkai mcm tu.. btl ke? Ade beza ke?? First baby... Sy mmg xpandai guna kain batik...sejak kecik...hehehe

49 Balas

Nak ikut pertua nenek saya tak.... Dulu masa saya kecik saya pun tak suka pakai kain batik sbb asyik nak jatuh.... Nenek saya paksa saya pakai lepas tu dia ikat tali di pinggang supaya tak jatuh.... Lepas 3 ke 4 hari bila dah biasa tak payah ikat dah... Sampai ke sekarang saya suka pakai kain batik heheheh.... Senang nak longgar sbb perut koi besaq

Lau hsbn xbg pkai kain lain bljr lah pkai btik mulai dri skrg t dh biasa t ok lh sy dlu pon xpndai pkai btik ugk pkai btik kena ikt ngn tali pinggang p lma2 dh biasa kn jdi seng lah yg penting cuba dlu lau ase xleh ugk bru ckp kat hsbn yg awk memg xleh pkai btik dh lma cuba dia msti fhm xkn ye nk pksa wife pkai btik semta2 org lain pntg semua pkai btik kn

Sy pon neves nk pakai kain batik..dlu msa kt kolej train dgn kwn baik pkai kain batik..udahnye subuh ke lautt..haha skrg slalu tny suami..dia kata dia bereh je pakai pelikat kenape awak xreti pulak? Risau pkai kang xsedar tercabut je..nk cari skirt la spare utk balek ke rumah dari hosp

Kalau sis xknpiden..blh je gune kain batik dh ikat kemas2 kalau tkut trlucut spare pkai tali pinggang... Buat tali pinggang kain pn blh..lepas pkai kain batik..ikat ikut selesa tali pinggang kain tu..in shaa Allah xkn trlucut..kalau nk pkai ms berpantang nti..

Saya pun tengaj plan cmna nanti nk tukar kain batik tu. Sbb mmg xreti ikat pstu takut gulung2 nanti rimaskan kita kan... Kalau kita jait siap2 kain batik tu pun ok jgk kan.. Nk pakai kain skirt byk sgt plk nanti kene beli yelah kene tukar hari2 kan

Tak lah.. Sy antara yg tak pakai kain batik kat luar, kain batik kat rumah je, lebih selesa pakai skirt labuh.. Lagi2 bila dpat baby yg high demand. Bengkung pun xlekat lama, asyik longgar je.. Keluar hosp & checkup sy pakai long dress..

Hehe..kain batik semua beli yg belum siap jahit tu p tailor buat getah dipinggang..mudah skit..heheh..inform tailor letak getah yg sesuai utk dalm pantang nnti..apa2 pun ikut keselesaan..semoga dipermudHkan

mcm kkak sy kata, guna je sluar yg longgar .. sbb kkak sy dh 4 anak, mmg cmtu la pakaian dia lepas bersalin .. dia p hentam abg ipar punya seluar melayu ..hehe masa kluar hsptl je pkai batik 😅

Sekarang da bnyak kain batik jenis yg siap jahit pinggang bergetah sis, sy penah nampak kat mid valley baby expo siap, tinggal sarung macam skirt je, banyak benda da mudah sekarang ni, insyaAllah

Bagus sebenarnya pakai kain batik. Bila pakai kain batik, kaki tu lebih tertutup kemas. Xde rasa nk terkangkang. Duduk pun elok je. So kawasan jahitan bawah tu x banyak bergesel.