Buruk tak berseri

Saja nak share pengalaman pregnant anak first ni. Mula-mula pregnant orang puji muka naik seri, tak lama tu sampai sekarang dah masuk 7bulan, asal jumpa orang tua ke, even kawan kerja pun duk cakap saya buruk time pregnant. Kulit saya jadi kusam, naik jerawat halus, perut pun jadi hitam area pusat. Kadang tu down juga, rasa macam kalau orang pun dah cakap kita buruk, dimata suami macam mana lah pula kan? Ada tak mommy lain yang macam saya, huhu 🥺#1stimemom

5 Balas

saya tengkuk plus ketiak hitam 🤣 bahu sampai belakang jerawat. husband sampai tegur. dah cuba macam2, sekali mengamuk kat suami kata lantak laaa ape nak jadi. janji lepas bersalin hilang ye lepas bersalin hilang hahhahaa saya jenis malas nak dengar org dok mengata menanya ni. nak buat cemana dah tiba dia hitam iiieeee tumbuk kang 🤣

3y ago

hahahaha, grooming masa mengandung lagi2 dah nak dekat due tayah la 😂 kemain itam tengkuknya macam xpernah cuci tengkuk hahaa

hormon pregnant ni,pmbawakan kata org..seri turun ke anak la tu..xapa sis,nnti selepas bsalin boleh cantik2 balik bhias..cubalah tny suami dia kisah x buruk..tp pasti suami makin sayang adalah...sebab ada drh daging dia sedang mbesar dlm rahim sis kn.. #TAPactiveusers

3y ago

Kalau tanya dia, dia selalu je puji kata cantik, tapi saya tahu dia tengah jaga hati saya je. Banyak kali cakap kat dia tunggu sampai saya bersalin tau, nanti saya cantikkan diri balik. Harapnya dia sabar lah 🥺🥺

Jangan risau sgt mommy. Itu sebab hormone + terlalu penat. InsyaAllah lepas bersalin, kembali berseri macam asal 😊💕 #TAPsupermoms #TAPactiveusers

3y ago

In shaa Allah aamiin 🥺

sama mcm sy... kecik ati jugak.. lg2 mak mertua yg ckp.. bukan xtau kita pregnant.. better xpyh kot ckp mcm tu.. 💔

3y ago

tahu je... tp x tau la kena asik bising je tgk muka sy... mcm salah sy lak semua.. huhu.. apa lah... xphm kdg2

Jahat nye y kutuk2 tu..xtw jaga mulut😡

3y ago

Iya. Cakap straight depan muka pula tu. Haritu siap cakap gini, “pregnant ke? Perut tak nampk pun, dulu lawa sekarang buruk betul acik tengok kau”. Dengan muka kerut-kerut macam nak muntah 😞