mkn durian

Sa ibu bf baby 3bln. Boleh mkn durian?

mkn durian
23 Balas

Boleh, skrg musim durian. Dlm seminggu sy mkn 2 3 kali. Booster utk susu kita tau. Merah pekat susu kita. Org kata anak dan kita akan panas bila kita mkn durian kan. Tapi bgi sy, tak lahhh.. sy mkn sebiji durian yg beaar tu. Alhamdulillah, anak sy ok je, sihat dan suka tdo. Yg paling best, berat dia naik cepat. Skrg dah mcm anak 5 bln kata nurse. Sdangkan dia baru 2 bln lebih.

Mkn igt2 la sis. Skdar lps tekak 1 ulas ke 2 selang dgn air yg byk xpe. Sbb ade pngalaman mak saudara ms tu 5m, mkn byk ulas..sok sakit perut. Ptg da trun baby..meninggal. body msing2 jgk depend. Bg sy baik beringat. Tu je.☺️

Bby sy pun 3 bln.. Bf gak.. Sy mmg hantu durian.. Mkn bkn 2 3 ulas lg.. Berbijik2🤭 Cuak gak Tkot Bby de pape ke... Alhamdulillah naseb Bby OK..

milkbooster paling terbaik tu sis. 😊. setakat 1 ke 2 ulas sekali makan tu boleh . byk2 nanti takut perut baby x tahan .

Terliur tengok gambar ni. Tapi musim panas ni kalau makan durian makin bertambah panas la😵

kalau sy . sy tak berani makan sbb durian panas .. kesian kat anak

Boleh, durian salah satu milk booster tp mkn berpada2 lah sbb manis 😁

4y ago

Yup betul. Durian bagus utk breastfeed mom.

Sy klu mkn durian mcm milk booster mkin byk susu hihi

Sy nak mkn...tapi area kami blum ada lg😭😭😭

Tak boleh. Try avoid. If nak, makan sikit je