Sakit ke keguguran tu?

Rasa macam sengugut terus atau takde rasa apa apa? And ada yg Dr suggest on cyclogest tak?

4 Balas

Saya baru keguguran 2 january haritu. Alhamdulillah waktu saya keguguran saya tak rasa sakit langsung, just sakit pinggang tu pon mild sahaja. Cuma haritu bleeding saya makin banyak, dan saya dah rasa tak sedap hati.saya just prepare mental. Pukul 8 malam saya rasa pinggang n perut saya mcm ngilu sikit saya terus call suami suruh balik dari kerja. Suami sampai rumah 8:40pm. 9pm sambil suami urut pinggang sikit2 saya rasa sesuatu keluar mcm ketulan. Then terus ke emergency doctor confirmkan saya dah gugur dan ketulan tadi adalah kantung dan janin yg jatuh sempurna. Aaya tak perlu dnc alhamdulillah sebab kantung dan janin keluar semua sekali. Doakan saya ada rezeki pregnant lagi ya tahun ni 🥺🫶🏻

Pengalaman saya minggu lepas, saya ade rase mild cramp sepanjang seminggu, darah klua sikit sikit. Bila timing isi nak keluar perot ari ari tu cramp lama dr malam sampai lah ke pagi dan mase pagi tu cramp semakin kuat, mcm senggugut dan kita akan rase ade benda nak klua dr vagigi kita. Nt bila isi dah keluar, bersihkan dan dapatkan rawatan dekt hospital ya

5mo ago

Ade. Saya pergi mase isi dah kluar teros pergi emergency

mcm senggugut... tiba2x jer akan kluar ketulan.... saya tgh alami sekarang... tp mcm xkluar habis lagi, tunggu jerlaa.... skang 9w.. janin stop membesar at 7w..

5mo ago

Sis ade cek dekat hospital tak untuk cek ?

rasa senggugut, tp lebih sikit.