Selepas keguguran

Normal ke kalau lepas keguguran akan rasa mcm sengugut bawah perut tu and darah keluar banyak mcm period tu? Darah selalu akan stop bila? Kalau tu rasa sakit akan hilang bila dan apa petua untuk kurangkan sakit ye? Saya tak tahan la dengan rasa sakit ni#pleasehelp

3 Balas

Saya pernah gugur 6w, mmg akan ada rasa sakit n bisa2. Mak suruh pantang mcm org bersalin 2minggu. Pastu dpt MC dari Dr so mmg rehat baring je. Jalan slow2, jalan laju sakit dia mcm luka kan. Haah saya darah keluar mcm period 2minggu. Pastu 2bulan xperiod. Dr akan bagi ubat, boleh try mintak ubat kt klinik. n banyakkan berehat.

1y ago

Bestnya dapat mc,klinik saya tak bagi mc and saya kena kerja mcm biasa. Nak pantang pun tak boleh since kena kerja mcm biasa

kandungan berapa minggu waktu keguguran? kalau makin besar usia janin mmg akan rasa lebih sakit. keguguran sama mcm selepas beranak. boleh pantang sementara period nnti hbis. kalau sakit boleh ambik ubat tahan sakit. uterus nak mengecut dan mmg biasanya akan ada senggugut.

1y ago

Saya gugur diusia 7w,memang sakit sangat. Oh boleh makan painkiller ye?

Normal wak, sy pernah 13 hari mcm tu

1y ago

Memang normal ye dlm tempoh tu ada blood clot keluar and darah banyak? Saya pergi klinik dah dia kata perut saya tak ada apa,kena tunggu lepas darah berhenti baru pergi scan lagi