Kesan menjerit kat baby 4 bulan

Rasa bersalah sangat terjerkah anak sebab nangis bila nak tidur. Tiap kali nak tidur menangis sampai x da suara. Siang malam macam ni. Suami pun terjerit jugak kat anak. Nampak la anak terkejut lepas tu menangis. Apa ye kesannya? Kesian kat anak 😭. Mak ayah jenis baran kenapa entah kami x boleh sabar sikit. Menyesal sangat tapi susah nak control marah. #firstmom #firstbaby

11 Balas

sis kalau rasa nak jerit/marah..Tinggalkan bby sekejap dalam 5minit..Sis keluar dari tempat tuu & tarik nafas panjang2 sambil istighfar ataupun mintak tolong sape2 untuk pegang bby sementara..Saya selalu buat macamnie kalau saya rasa nak hilang kawalan..Ambik masa tapi bila kita masuk semula,tengok muka anak InShaAllah xsampai hati jadi nak jerkah..

2y ago

Terima kasih puan. Nanti saya buat cara ni. Pernah buat sekali dulu. Balik tengok dia atas katil duduk diam je. Saya pulak sedih.