Kesan menjerit kat baby 4 bulan

Rasa bersalah sangat terjerkah anak sebab nangis bila nak tidur. Tiap kali nak tidur menangis sampai x da suara. Siang malam macam ni. Suami pun terjerit jugak kat anak. Nampak la anak terkejut lepas tu menangis. Apa ye kesannya? Kesian kat anak 😭. Mak ayah jenis baran kenapa entah kami x boleh sabar sikit. Menyesal sangat tapi susah nak control marah. #firstmom #firstbaby

11 Balas

sy faham sis.. sb sy pun pernah mcm tu marah tanpa sengaja.. sb kita dalam keadaan stress xcukup tido.. padahal ank tu xsalah apa2 pun.. dia xfaham pun kita ni marah.. lama2 sy cuba tenangkan diri ni.. sy sediakan rutin utk ank ptg je sy akan pastikan dia dimandikan, susukan bagi kenyang, pastikan dia bersih pampersnya sapu baby oil bagi baby pun tenang, buat massage supaya dia tido lena.. cukup masa masukkan dia dalam baby cot tidurkan dia. mula2 mcm susah lama2 dia mcm terbiasa dgn rutin yg sy sediakan utk dia.. sampai la sekarang malam adalah waktu rehat sy.. sy dah tak stress tido cukup, ank happy, ibu happy.