Kesan menjerit kat baby 4 bulan

Rasa bersalah sangat terjerkah anak sebab nangis bila nak tidur. Tiap kali nak tidur menangis sampai x da suara. Siang malam macam ni. Suami pun terjerit jugak kat anak. Nampak la anak terkejut lepas tu menangis. Apa ye kesannya? Kesian kat anak 😭. Mak ayah jenis baran kenapa entah kami x boleh sabar sikit. Menyesal sangat tapi susah nak control marah. #firstmom #firstbaby

11 Balas

Dlu saya pernah marah kat baby sebab keja nangis ja tp tak tau sebab and suara baby nangis mmg kuat..pastu saya perasan, lagi tinggi suara kita lagi kuat baby nangis..lepas tu saya cuba keep calm and kontrol emosi saya. Saya pgg konsep Allah bg anak mcm ni sbb nak ajar saya lebih lebih banyak sabar..saya time bujang masyaAllah mmg kurg sabarnya 😭

2y ago

ye betul saya pun masa bujang kurang sabar. memang cepat naik angin. agaknya sebab tu dapat anak camni untuk ajar saya suami isteri kot.