Kesan menjerit kat baby 4 bulan

Rasa bersalah sangat terjerkah anak sebab nangis bila nak tidur. Tiap kali nak tidur menangis sampai x da suara. Siang malam macam ni. Suami pun terjerit jugak kat anak. Nampak la anak terkejut lepas tu menangis. Apa ye kesannya? Kesian kat anak 😭. Mak ayah jenis baran kenapa entah kami x boleh sabar sikit. Menyesal sangat tapi susah nak control marah. #firstmom #firstbaby

11 Balas

ank sya blum smpi dua bulan , kdg mlm mmg x sempat nak tidur.. siang pula uruskan abg kakak nya ke sekolah.. mmg penat dan stress , baby plak mlm meragam asyik nak melekat xnak tido.. rasa nak marah tp bila fikir2 balik , baby mcm tue mana paham lg kalo di marah. kalo di marah pun dorg tmbh2 meragam dan menangis. bila penat mendodoi sambil berdiri plak tue, sya tgk muka ank sya.. dia tenung je sya sambil senyum2 kdg.. sayu je hati x jadi nak marah.. 🥹 ank ni setahun je rasa masa2 ‘baby’ nya , lps tue dh x rasa mcm baby dh.. so , hargailaa masa2 dia masih baby.. nnt kejap je dh besar x merasa dh..

2y ago

xpa , dipahami kalo kta kurg rehat mmg akn stress sgt2 . silap2 bp pun bole naik 🥲 . baby sya ni pun sya harap2 hya sbb nak peralihan bulan. sbb tue byk meragam dan merengek.