Kesan menjerit kat baby 4 bulan

Rasa bersalah sangat terjerkah anak sebab nangis bila nak tidur. Tiap kali nak tidur menangis sampai x da suara. Siang malam macam ni. Suami pun terjerit jugak kat anak. Nampak la anak terkejut lepas tu menangis. Apa ye kesannya? Kesian kat anak 😭. Mak ayah jenis baran kenapa entah kami x boleh sabar sikit. Menyesal sangat tapi susah nak control marah. #firstmom #firstbaby

11 Balas

Better awak dan suami belajar untuk control cepat marah nie. Nnt baby akan membesar di dalam suasana marah. Die akan cepat tantrum @ tantrum die x terkawal. Dan die juga akan belajar untuk cakap tinggi suara @ jerkah2 kepada ma bapa die. Sama ada die akan ckp marah2 kepada ma bapa die @ kepada strangers juga. Kena kawal emosi juga sbb awak dan suami boleh berfikir dlm situasi nie. Normal la baby susah nk tido. Mgkn die nk attention lebih drpd suami @ awak.

2y ago

tu yang saya risau nanti dia lagi cepat ngamuk. saya cuba ubah sikap sebab kesian tengok muka dia x tau pape. terima kasih sis.