Pengalaman puasa semasa hamil

Ramai ke mom to be sini yg berpuasa ya? Ok ke mommies semua?

8 Balas

sy ikut kemampuan, dah 4 hri ni sy perhatikan makan/minum ape yg sy kene elakkan waktu sahur. kurma mmg makan, tp sy perasan, kalau sy minum susu/air chocolate, sy cepat rasa berangin nk muntah, heartburn tgh² hari. jdi hari ni td sahur sy minum air suam, kurma, dan nasi je, alhamdulillah tahan sampai ptg. doa selalu minta pd ALLAH, lindungi baby dlm kandungan, kalaupun ade perkara yg x diingini, berilah petunjuk kpdku secepatnya.

Alhamdulillah dah 4 hari puasa hehehe. 20 weeks tapi masih kuat lagi. Cuma hari ni lepas buka macam mengeletar badan sikit 🥹

3mo ago

sy pon 20 weeks tp terpaksa berbuka sbb tak larat. dpt puasa hari 1st & 2nd ja

Alhamdulillah okay. Cumanya saya puasa selang seli. Sbb tetiba semalam macam mula pening kepala. Harini masih puasa 🥰

3mo ago

Wahh alhamdulillah.. semoga dedua kuat sihat 🥰

Saya 18week masih penuh lagi puasa. Alhamdulillah. Tapi sahur mmg satu jam peruntukan utk makan heavy

alhmdulillah masih berpuasa walaupon badan agak lemau tp bby aktif. cuma ponteng puasa sbb kne buat bsp

2mo ago

saya da 21 week. tp nurse n dr klinik saya x bg puasa ketika bsp sebab dieorg tkot bacaan x tally. so terpaksa x puasa ntok bsp sahaja lah setakat ini

Alhamdulillah so far okay. Tapi kena sahur kenyang kenyang😬

alhamdulillah setakat ni okay ja..cuma rasa angin tu besa la kot

3mo ago

sya 13 week..takpa pikir positif mintak ² bby okay..kalau risau nnti check keadaan bby

okay jurrr 😎