Hb low sepanjang hamil

Ramai ke kat sini dah makan macam macam tp hb tetap bawah 11 ? Sy dah masuk bulan ke 6 hb xpnah tnggi . Haritu smpai 9.0 . Tapi tak kena drip ubat lagi .

8 Balas

sama. hb makin turun. last check 10.2. doc bg iberet tp bila mkn iberet badan jd lesu. pdhal baru bngun tido. nk mkn pon jd xlalu. badan penat semacam seharian. bila xmkn ok pulak 😂 now mkn maltofer balik.

2y ago

sy alah dengan iron tablet... semua jenis, mkn je muntah berak.... so cara nk naik kan hb dengan mkn kerang, brocoli, minum jus jambu batu... sy amalkan jus mamariam untuk kekal kan bacaan hb... hb sy memang low sangat sebab talesemia mase mengandung je.... tp allhamdulillah semua ank sy lahir normal dan sihat je 6org....skrg pregnant 25week ank ke 7....klu hb low sngat mintak masuk ubat ikut darah.... klu jenis inject smggu deret tu, sangat sakit... kadang ank dah lahir pun kesan cucuk tu jd keras dan sakit....