Vaksin untuk ibu hamil

Pusat vaksin call mintak hadir utk cucuk vaksin esok.. Kandungan sy baru 11 minggu perlu ke sy teruskan untuk cucuk vaksin tu atau mcm mana? #ingintahu

6 Balas

saya cucuk vaccine di usia kandungan 9 weeks sis.. memang mereka galakkan utk ambil seawal mungkin.. kawan saya seawal 8 minggu.. masa evaluate by doctor nnt, doctor akan suruh kite buat detail scan between 16 ke 26 weeks.. utk lihat kalau ade sebarang abnormalities pada baby.. ape pun pergi dulu.. kalau ikut KK berdekatan tempat saya. mereka suruh 12 weeks ke atas.. tapi saya sendiri xnak amik risiko ,mengandung di musim covid ini..

3y ago

saya dh 10 weeks tpi masa pegi ppv axiata mereka tak benarkan. sbb kandungan 12 ke atas bru diorng vaksinkan . so now saya kene refer klinik kesihatan saya . vaksin kt situ lps cukup 12 minggu. kalau nk tunggu date my sejahtera lambat . 1 bulan lagi bru dpt vaksin

sekarang ramai pakar2 obs and gynae yang suggest pengambilan vaksin tak kira usia kandungan . boleh refer fb Dr Muhammad Izzat , Dr Imelda Balchin dan Dr Rafidah.. tapi sebaiknya dapatkan lah nasihat dr awak . moga kita semua dilindungi dari virus jahat ni 🤲

3y ago

Sya xtahu hamil 4w.. dh kena vaksin dos1.. doa 2 tu SDH dah gtau SA pgnt.. tp doc sna ckp Dr sndiri mau teruskan atau TDK.. tp dorg MMG galakkan lh ambil vaksin walaupun kandungan muda.. sbb berisiko.. kmrin kandungan 7w5d dh vaksin dos2..banyakkan doa jak smoga Smua ok

teros kn vaksin sbb ibu hamil berisiko kne jangkitan..try bce article doc emilda balchin sbb bnyk penerangan tentang kebaikn vaksin tok ibu hamil

3y ago

kandungan saya baru 13 minggu saya dapat vaksin jugak tapi saya rujuk nurse dekat tempat saya checkup mereka suruh tangguh dlu tunggu 14 minggu

mintak tangguh sampai kandungan 14w keatas

3y ago

sama2..Aamiin🤲.Moga doa yang baik berbalik pada awak..

teruskan

Teruskan

3y ago

KLU SA sis.. dh cucuk kmrin.. done dos2.. prgnt 7w5d