Hi. Saya bakal melahirkan di hospital shah alam.

Procedure after PKP macamana ye. Suami boleh teman kan tak di ward sekarang ni?

3 Balas

Baby sy baru lahir 8/8 di hospital shah alam.. Alhamdulillah husband boleh masuk cuma kena buat covid test and tunjuk result dekat labour room.. wife kena inform nurse yg husband nk masuk labour room.. nnti nurse yg call husband waktu dh nk bersalin.. Hari bekerja boleh bwk test kit yg cucuk hidung pegi belakang emergency tu utk buat test Hari minggu boleh buat dekat klinik mana2 and ambik result test tu.. Waktu husband boleh teman dkt wad hanya pada waktu melawat sahaja.. tngh hri 12.30-2.00, petang 4.00-7.00..

Saya tak pernah bersalin di hospital shah alam tapi pernah warded di sana untuk UTI minggu lepas. Yang saya tahu, husband boleh temankan di labour room saja dan perlu buat swab test. Swab test di hospital hanya dibuka sehingga jam 10 malam, jadi kalau husband nak teman bersalin lepas jam tu kena buat swab test di klinik luar dan sertakan dokumen pengesahan result tu sebelum masuk labour room.

kalau tak silap hospital shah alam x friendly husband. sbb tu sy bersalin di hospital puncak alam