kurang berat badan

prna tak mmy2 smua ada mslh krg brt bdan masa pregg ?? sy hamil ank prtma skrg 13week tpi brt bdn trn 5kg ..?

8 Balas

Turun berat badan jangan risau waktu mula² ni, yang risaunya bila berat badan naik... Lagi susah, setakat turun 5-10kg normal.. Saya turun berat badan 20kg sis waktu 8weeks sampai 26weeks (sebab alahan teruk) Sekarang baru naik semula

Saya mase sebelum pregnent 71kg masuk 14weeks berat turun mendadak jdi 65kg .. Berat sy dari 14weeks smpi 35weeks naik 3kg je .. Itu pun sekejap naik sekejap turun tp alhamdulillah baby sihat ..

Saya pun 13 weeks tapi ada alahan.. Dua kali da check up, dua² turun sekilo.. Tapi nurse xkata apa la.. sbb saya ada alahan agak teruk juga.. huhu.. Semoga baik² saja semuanya 😊

kalau sis ada morning sickness yg teruk sampai tak lalu makan dan muntah2, turun berat badan masa di awal pregnant tu biasa. Nanti bila selera dah okey, berat akan naik semula..

Awal awal maybe normal kot sebab badan berubah hormon tu . Saya pun mula mula turun sebab tak selera and saya paksa makan . Tapi lepas tu okay dah

2y ago

saya pun puan ..buat test utk tibi☹

Saya plak naik trn naik...myb xde selera mkn tp bila nk dkt due selera memuncak plak..

Ada alahan ke? Sy tak ada alahan tapi berat pun drop. Mkn mcm biasa je

5y ago

Sama lah dgn sy sis..setiap kali timbang berat still mcm tu..makan lalu je..

Stres pn bole trun bert bdn sis