Makan durian

Prgnant 23 mggu boleh mkn durian kan? Mkn punya mkn xsedar dh lebih 10 ulas saya mkn.. Risau effect kt baby#ingintahu #firstbaby

1 Balas

Boleh makan durian tp jgn byk sgt sbb kandungan gula tinggi, boleh ganggu bacaan blood pressure juga. Lepas makan durian tu seeloknya banyakkan minum air masak. Selagi tak ada sakit perut melampau, pening kepala pusing teruk, etc tu insyaAllah tak ada apa. Cuma selingan, kwn saya doktor dan baru ni cerita ada ibu mengandung 35w makan durian sampai 3 biji (ya, bukan ulas 😂) sbb nak kasi puas makan durian sebelum deliver. Hasilnya warded sbb BP sampai lebih 200 😅