vco dan madu kelulut

Hi, pregnat trismeter pertama boleh amalkan vco dan madu tak? Ada yg bgtw madu xboleh mkn sbb panas. Betulka? Sbb masa ank dara, saya amalkan madu klulut dan vco stiap pg, utk rawat resedung dan kuat kan imunisasi bdn. Boleh ka nk consume msa ngndung?

1 Balas

Rse bkn sebab panas madu tu. Tapi sebab manis. Takut dpt Gdm kalau ambil secara berlebihan. Kalau ambil sikit2 rasa xda masalah.

4y ago

Gdm tu kencing manis. Kalau resdung tu biasanya alergies. Kena tahu apa yg trigger alergies sis. Sama ada makanan/persekitaran atau lain2. Boleh refer doktor untuk lebih tepat☺️