GDM ON DIET. check BSP

Pregnant ke3. Pertama kali dpt gdm on diet. Last mkn semalam pukul 5.50ptg. pukul 8mlm check bsp 5.8 Tidur awal semlm. Sbb pagi nih ada check bsp 8pgi. Jdi saya x makan x minum... Dari smlm sbb tidur awal. Pagi nih check bsp tgi 6.5 😭Kenapa naik...???#ingintahu #pleasehelp

1 Balas

Sis boleh rajinkan buat kerja ringan lebih byk. Senaman pregnant. Berjalan2 waktu pagi/ptg. Apa-apa je yg gunakan tenaga & dpt keluarkan peluh. Kalau kita tak buat kerja, gula tu duduk je dlm darah sbb dah terlebih & tak digunakan. Tips lain, kalau nak makan nasi etc sebaiknya last jam 7pm sehari sblm bsp. Sebaiknya last 10pm jika nak snack makanan x bergula. Saya dah try.