Preparation

Pregnant berapa bulan yang patut start buat preparation barang2 baby?

15 Balas

Sy dh mula carik yg penting² buat tambah² tp ad msih tk lengkap, ada duit lebih trus belikan. Cume nk topup pampers lg, sy first pregnancy jadi msih belajar beli brg bby sndri gn husb bila dkt kdai baby kami cri sama².. die tahu sy pon tahu. And now dh msuk 6bulan tu yg excited trlebih skrg, skrg pon dh mula cpt penat mengntuk.. kalau bole before sarat smue brg dh lengkap.

Diana masuk je 4 bulan dah start beli barang semua sikit2.... Now baby 34 weeks due bulan 12.. Tapi semua dah ready.. Katil... Car seat... Stroller... Barang2 baby kat umah n hospital... So better beli awal... Sikit2 lama2 jadi bukit kan

Saya sekarang dah 23 weeks mmg beli sikit2 sbb sekarang ni pun kalau jenjalan kerap sakit tumit. Kalau tunggu 7-8 bulan. Takut tak larat nak jalan dah😅 kalau ada brg tak cukup. Minta tlg suami carikn sendiri utk topup nanti

Klu berkemampuan dri 7 buln ke atas buli sda..tpi hri tu sa 5 kh 6 bulan start sda..ada duit sa bli kprluan baby..nda terasa btl tu beban kewangan klu bikin bgtu..

Sy skrg 35minggu. Rase mls nk prepare brg2. Tk tau knp. Bile nk cuci baju bby ke atau nk kemas beg utk pegi hospital pun rase mls teramat😭

5y ago

Kita serupa. Ada perasaan malas nk kemas brg masuk beg utk bawak hospital. Brg2 utk standby kat rumah.

Sy bru start beli sikit2. Hehe skrg bru 21w. Sbb kalau nk beli sekali gus takut berat plak byk duit keluar skali

Btter 7 bulan ke atas. Nk beli ckit2 pon time awal2 ni pon xde mslh juga

Sy 32week mmg dah standby smua. siap utk bwa pegi hospital.

5y ago

sama2 sis. 😊

better 7 bulan tp boleh je klu nak beli sket2...

7 bulan dah boleh start prepare