Scan baby & berat baby besar

Pregnant 30 weeks 4 days. Saja scan 5d untuk maternity shoot nanti. Bila ukur berat baby dah 2.0kg. Sepatutnya ikut apps ni baru 1.3kg. Baby besar sangat ke cemana ni? Saya gdm on diet. Last appointment 2 minggu lepas berat saya memang tak naik langsung dan nurse pon risau sebab berat saya tak naik. Masa tu scan berat baby dan doktor cakap berat okay je. Tapi tak sangka pulak sekarang berat baby yang naik mendadak ni. Ke normal je baru 30weeks berat 2.0kg? #firstbaby #pregnancy #firstmom #ingintahu

2 Balas

normal..sy pun 32weeks skrg baby da 2kg smlm scan.asalkn dokte ckp ok sis.

2y ago

Alhamdulillah kalau gitu 🥰🥰

Normal..mybe lahir dlm 3.5kg gitu

2y ago

Alhamdulillah normal 🥰