Nosebleed Symptom in Pregnancy

Pregnancy kedua ni sy ade simptom nosebleed. Lg2 kalau waktu pagi, kiri kanan mcm menakung drh waktu tidur. Takde laa sakit cuma bila kita bersihkan hidung mmg keluar drh laa. Dh sebulan lebih da. Normal ke? Waktu jumpa doc hri tu lupa nk info doc pasal ni. Sbb pregnancy sebelum ni takde plk. #bantusharing #ingintahu

6 Balas

Sy pun hari2 nosebleed, kdg2 byk lps basuh hidung akan meleleh je keluar sampai kena sumbat tisu. Selalu juga ada darah beku mcm jelly tu. Tp sy buat few bacaan, it's normal in pregnancy sbb salur darah mengembang. Sy ada juga tny doc tp doc pn tak tahu tp dia rujuk sy ke pakar. Sy tak pergi lagi jumpa pakar sbb busy tp as long tak byk and badan sendiri rasa ok je, time check up pn darah apa semua ok so sy relax je 😂

Saya nosebleed teruk juga masa mula2 pregnant. Sampai week ke 7 rasanya baru stop. Pernah baca katanya sebab hormon bertambah

sy alami simptom yg sama utk 2nd baby ,1st dlu xde ...dah jmpe doc ...doc ckp normal ..just kena byk minum air masak ..

2y ago

ouh yeke, okay baik terima kasih. ingatkan biase sbb pernah je dulu jd tp dlm beberapa hari je. ni dh sebulan lebih n pregnant, so agk risau

Normal. Sebab semakin membesar perut, hormon semakin tinggi jadi hidung akan berdrh.

Normal..sy pun kena 😆..jgn lupa minum air masak bnyk2

try rujuk doktor sis.biasa ada problem tu yg berdarah