Rasa penat dan mengah

Preggy 8w. Takapa ke klau mudah rasa mengah2 skrg ni? Slalu dngar klau perut dah membesar tu baru rasa penat2, mengah2 bila buat kerja. Tp ni baru 8w. Kdg rasa mengah nak bernyawa. #firstbaby

8 Balas

Awal kehamilan mmg mcm tu. tp kdg tanda2 hb low. Kalau rasa cepat penat, pening kepala, rasa berdebar2, cepat mengantuk. cuba check hb. Takut hb low je sbb sy pun baru hadap haritu. Sbb tak buka buku lagi waktu tu so pergi scan kt klinik swasta sekali check hb rupanya low.. alhamdulillah skrg hb dah cantik.

Sama la saya baru 8w mengah betul ye rasa dia. Duduk kat ofis pun mengah, nak tidur mengah. Tengah malam mesti terjaga banyak kali sebab mengah dalam tidur

ya Sy pun. kalo trimister pertama mmg mcm to. jgn risau. xsemua ibu prengnant sama. masa anak pertama Sy dulu xmcm to. yg second Sy cepat penat.

Saya 5 minggu dulu letih taktau cerita. Sesak nafas sama sampai cungap2 bila jalan. Rasanya hormon tengah naik jadi gitu.

Hiii. Saya pun baru masuk 8weeks and selalu mengah juga, berjalan sikit dalam rumah pun mengah ☺️

2y ago

Itu lah. Kdg rasa mcm semput nak ambik nafas 😅

normal sis saya pon mcm tu..cepat penat..sis banyak kan rehat ok..jgn paksa diri buat kerja..

2y ago

Okey sis. Time kasih 😘

Sama la. Sy bru 6 weeks tpi cepat penat and cepat mengantuk. Sblum ni tak gitu pun.

2y ago

Sy pun 6weeks cpt penat dan mengantuk. Layan jelah mujur anak pegi sekolah cuma nnt nk bangun tido tu rasa sakit2 bdn pulak

sama mcm saya..baru 10 minggu dh penat..yang tak larat nak berulang dgn toilet..