Nak tanya saya pregnant baru 8minggu..perut memang sentiasa lapar kee.lapar yg tak boleh nk tahan😣

#preagnant anak first

12 Balas

sama macam saya, baru 15min makan nasi, da lapar semula 🤭 tapi sebab memang saya da ada gastrik yang teruk sblm ni, saya memang amalkan kudapan buah-buahan. Kalau lapar sblm timing makan berat, saya makan buah2 (tembikai, honeydew, rock melon, guava,etc) kdg2 jam 2am pon terbgn sbb lapar, terus la amek buah makan atau roti cicah la hot choc 🤭 kadang2 penat juga asyik lapar, tapi mengenangkan masih boleh menelan makanan, terus rasa bersyukur alhamdulillah 🌸

saya selalu lapar pukul 4,5 pagiii . Terpaksa la gigihh bangun kunyah apa yang patut , kalau tak layan lapar tu ha tunggu la pagi tu confirm loya pastu muntah muntah , saya punya lapar tu sampai senak yaa peruttt , takde mood betul 😂

Saya first prgnancy hri tu, saya lapar, pkl 12 pun kejut hsbnd bngun makan mee kari, saya keja lapar, kalau tak makan, nangis. haha. Kali ni lepas isyak ja kepala tak boleh bngun, keja nk tido jee hhee,

Saya pun sama, klu lapar tu tiba tiba dtg, pastu time tu jgk kena mkn tkleh tangguh. Siap ketar2 lg tgn sbb lapar 😂 dulu tk pregnant elok je tahan lapar dan malas mkn haha

2y ago

sama...ketar kaki tangan klau xlayan lapar tu...

Yaa awak, saya pon mcm tu. Asyik berangin je perut ni lapar, pastu kalau tak makan memang loya sampai muntah .

sama ngn sy sis ... pregnant 8week, perut asyik lapar .... pastu perut mcm sebu gtu ... mcm kita nak cirit gtu ..

2y ago

same eaa..agaknya memang mcm tuh agaknya😆

Haah normal rasa nye sis. Saya nie kalau lambat makan perut rasa memulas je lepas tu perut masuk angin.

saya start 4w perut lapar 24jam...mmg kerjanya nk mkn je. mkn lak, nak makan nasi bru btul puas 😂

normal hahaha . sy atasi dgn lebihkan sayur, buah + protin

sama juga 8w, kejap kejap lapar yang tak tahan tu 🤭