Hi mummy's. Boleh saya jalan jauh(kereta) utk undi. Mase date undi sy 15w5d. Boleh travel ke jb-prk

Polling jb - ipoh

4 Balas

insyaAllah boleh. Sy setiap minggu ulang alik Kuantan - KL. Doktor sarankan kerap berhenti utk renggangkam badan, jangan tahan kencing, sediakan snack semasa perjalanan & pakai pakaian longgar serta selesa. Elakkan juga drive laju dalam keadaan jalan yg mungkin kita tahu tak elok sbb hentakan kuat boleh tingkatkan risiko keguguran.

Kalau drive sndiri better elakkan. tpi sy dri 5weeks ulang alik trgnu pahang sbb kerja tpi suami drive. yg penting baringkn seat n bykkn berhenti juga dekat rnr. alhamdulillah tkde pape.

doktor saya kata boleh asalkan kena berhenti sekejap2 untuk relaxkan badan.. elakkan perjalanan yg straight jee tanpa berhenti..

kalau rasa sihat, okay je, doa semoga ya