Salam mommy semua......ada x pengalaman mommy yg baby dlm pantang time mlm start jam 10mlm nangis

Pohon pengalaman drp mommy semua share apa2 amalan or cara

4 Balas

Alhamdulillah skrg anak sya dh xmenagis malam sgt kecuali berak dan nak susu. anak sya baru 1 bulan. sebelum ni sya pun sama. 1. bacakan al fatihah surah 3 qul, ayat kursi, dn 5 bismillah. tiup di ubun anak. 2. pastikan kepala baby tutup dgn kain. 3. bedung atau tutup dgn kain di badannya. supaya x masuk angin 4. sapu pada perut anak dgn minyak telon atau yg digunakan puan Alhamdulillah. insya Allah. dgn izin Allah .

ank sy salah sorg..start kul 10 mlm smpai la kul 3 4 pg baru snyp mnngis..ruqyah dh pasang..tiap2 ptg smpai pg buka mengaji..sllu hembus ubun2 ngn telinga dgn ayat2..jumpe ustaz..kembong tdk..sakit tdk..sawan tangis pn tdk..smpailh umo 4 bln baru reda😓..tp awk better jumpelh ustaz dlu tye camne

2y ago

sama la dgn anak sy yg pertama. kena jumpa ustaz perawat islam macam tu. biasanya ada gangguan luar. baby akan mula nangis n akan berhenti nangis ikut time² tertentu setiap malam sampai pagi. time pula mesti time yg sama setiap malam.

amalkan pasang surah al baqarah dkt rumah sis ya. tak kira siang malam. minta suami rajin2 azan dekat baby ❤️ moga baby sihat selalu

rasanya baby colic tu..