baby boy 2 bulan berat 6 kg. normal ke?

6 Balas

Normal sis. Bby sye 2 bulan 6.4kg padahal dulu lahir 2.8kg je Full susu badan tapi nonstop laa, penat ibu 🙃 bby kuat menyusu

tgk la berat baby awak time lahr brpe? dkt kk time chexkup tnye la nurse normal ke tak. lain baby lain perkembangan nya.

cuba refer graf dalam buku baby. kalau naik ok je. anak saya 2 bulan berat baru 3kg tapi normal je untuk dia

Semak BMI anak awak dalam buku. Kalau line graph dalam garisan putih maksudnya normal.

Normal sis. Baby sy 2 bulan berat 5.8kg. Skrng dh 3 bulan naik 6.8kg.

7mo ago

Fully breastfeeding awak. Baby boy jugak. Masa checkup tiap bulan nurse akn tanda dlm graph dlm buku biru tu. So kalau still dlm range putih it's normal

Die ikut berat baby mse lahir, lain baby lain bmi nya