Slm hai mammy" nk tnya klw kta smblit bhh msa nk buang tu nk tran.baby di dlm tu x apa" kh

4 Balas

Sy pun sembelit.time dia nk membuang tu xmenyempat.tpi bila masuk toilet xnak pulk.sy xteran, 2,3 kli la masuk Bru ok.sy ad sapu mintak yusmira kat betis dngan paha..dah berangin Bru dia rasa nk kluar.cepat2 gi tandas😂

iron tablet wat kte sembelit, klo bleh jgn teran, tggu je dia kuar jirus je air kt dubur tu, pastu cuba amalkn susu kurma mkn buah n syur lebih, insha-allah kurglh sembelit tu...

Jumpa dr ye, utk dptkn kurangkan sembelit. Jgn teran lebih2 nnt jd berdarah n seterusnya buasir. Lg sakit. Tk bole teran biarkan jgn paksa.

1y ago

Iron tablet mmg bg sembelit, klau sy mkn laxative atas saranan dr sbb sy pnh laser buasir. Jd tkut berulang mmg mkn duphalac, dptkn saranan dr utk mkn laxative (lactulose)

baby kita x apa" kan..sya risau

1y ago

baby tak ape2.. sembelit tu normal huhu, kdg2 saya tekan sikit perut sbb nk tahan sakit sbb ade buasir sikit.