Saya baru first time preggy so saya xpasti makanan apa yang blh dimkn dn xblh dimkn

1 Balas

dkt apps ni ade section food and nutrition boleh baca dkt situ. lgi 1 semua tu depends dgn reaction bdn masing2. ade org mkn ok ade org mkn x ok, boleh sbb kan keguguran bleeding and so on. jadiii kalau rasa makanan yg nak dimakan tu pelik atau x penah rasa nak makan sblm ni, cuba dulu sikit, tgok reaction bdn. kalau ok, boleh mkn, x ok jgn mkn lagi. nak lagi dpt jwpn cpt, boleh call mak2 kitee, ade org masa mengandung sama dgn mak die dulu. contoh mak dulu xboleh mkn iron tablet, ade org ikut sekali xboleh mkn iron tablet masa mengandung. yg penting jgn takut2 nak makan benda yg rasa teringin kecuali benda tu mmg bukan makanan atau benda non halal.

2y ago

tq sis kerana mmbntu😘