Salam..sy nak tnya Normal ke first prgnt Tkde Mabuk yg Kuat🤔🤔Just kuat mkn /tidor je..rsau pulak..

10 Balas

alhamdulillah awak takde mabuk2. saya start minggu ke6 dah start muntah2 & mual. nak bau & makan nasi pun tak boleh. barung pun rasa nak muntah. apa boleh makan saya makan je walaupun akan muntah balik, harapnya boleh bagi nutrisi kat baby. doakan saya punya alahan ni akan beransur hilang selepas trimester 1☺️

Normal je. Jgn diminta. Saya awal2 dpt tau pregnant langsung tak mabuk. Masuk je 6 weeks mabuk teruk. Sakit sgt rasanya. Berat drop. Sis jgn tangguh mkn. Jgn tggu lapar baru nk mkn. Ikut jadual. Sbb kalau perut lapar rasa mual tu makin teruk sampai hilang selera mkn n bdn jadi sgt2 lemah

Exactly mcm i sekarang, alhamdulillah i dah 9 weeks, takde mual loya semua cuma tulah selalu letih dan tidur walaupun takde buat apa yang memenatkan 🥲

Sy pun dah minggu ke 10, takda morning sickness @ mabuk sgt pun cuma betul2 takda selera makan. Baru ultrasound tadi baby sihat alhamdulillah

Saya awal-awal pun takde mabuk.. masuk minggu ke 8 ada mual sikit dan kurang selera makan tp tak teruk, kadang2 je mualnya datang.

Xde apa yg perlu risau. Tak semua dpt morning sickness yg teruk2. In fact bsyukur la xperlu struggle mcm yg lain2

jgn minta jgn ckp knp ya aq x mcm org lain. skli mrasa sis ku tiada ampun suda 😂

mcm sya bgtu jgk skg masuk 3bulan mcm biasa cuma kuat mkn

SME xde loya .mkn je

normal 🥰