Macam mana nak buat untuk gugurkan kandungan secara natural? Saya nak cuba tanpa DNC.

2 Balas

Sy ggur naturally 2x, tp sy xdpt nk advice sbb ini ats bdn masing2. Sy cuma bykkn bdoa shj. Kwn sy ggur, buat mcm2 still xturun juga. D&c is better option, sbb klu turun natural tp bila scan masih ada sisa tertinggal, still kena d&c.

2y ago

oh... mcm tu, faham2. trm ksh atas pandangan ya =)

sy makan nenas lps da confirm baby xmembesar n heartbeat takde.. nak dekat2 tarikh dnc tu sy mkn nenas muda.. menjadi utk bdn sy.. tghr mkn, ptg da start sakit perut n kantung gugur.. check doc complete miscarriage xperlu dnc..

2y ago

Sama dgn saya . Tapi saya makan nenas madu je 🙈 makan dua biji . Alhamdulillah, complete miscarriage and x perlu DNC . Serik sbb pernah DNC sblm ni