33 weeks, xtaw nk explain mgkn ngilu, nyeri, macam tajam kne cucuk kat bawah. Normal ke?

10 Balas

rasa menyucuk2 kat area tulang pelvis kita tu sbb tulang tu sekarang tampung kepala baby..memang rasa tak selesa,sbb akan rasa nyilu bila kita baring dan nk berubah posisi dari kiri ke kanan..dan bila kita duduk nak bangun,serta untuk melangkah berjalan..bagus..sbb tu tanda kepala baby dah jumpa jalan yg betul,cumanya pintu tu belum terbuka lagi..ada yg tak rasa,sbb kepala mungkin tak engage lagi,ada yg dah ke bawah,tapi bukan duduk pada jalan nya..ada yg duduk kat tepi sikit,kat tulang paha..kalau da 35minggu,masih tak berapa rasa sakit nyilu,better ckp kat doc,sbb takut keplaa baby tak di jalan yg betul..tapi selalunya doc akan tahu .dan akan ckp baby kepala dah engage kat laluan yg betul .

saya pun sama mcm sis ..rasa mencucuk² kt bwh..sakit n rasa nk tkencing ..kadang dtg skali rasa contraction tu ..risau n bdebar sbab baby trlampau aktif,siang mlm stiap jam mmg dia mngeras & bgerak ..tambahan saya anemia slalu rasa tk cukup nafas,nk pitam

sama, sy pun bila bangun rasa lenguh sgt semua area pinggang n celah paha tu. kdg rasa mencucuk tajam dlm serviks tu tp skejap ja. berat sgt rasa kt bawah ni, btw sy pun 33 weeks..

10mo ago

same la kite kan..moga dipermudahkan sgale urusan sis ye ❤

xde mslh la ye sis, tu la skg 33 weeks lendir putih ad kua cikit² lpas tu dr mlm td seluar rase tiber basah tp x byk la...xde lak rase sakit² pinggang ke ap ke

saya 38 weeks menghitung hari....makin kerap rasa ngilu dkt bawah....kadang sampai terangkat bontot punya ngilu🤣

10mo ago

ha ya..tq sis

Normal. Rasa di tekan2 kat tulang bawah kan. Kepala baby dah masuk laluan.

normal sis.. saya pun rasa yg sama dan tengah laluinya..

moga sgale urusan kite dipermudahkan ye sis ❤

sama macam saya...rasa mcam tu juga...

10mo ago

sama mcm awak,33 weeks... n bila mlm kerap pedih ulu hati...😭😭

normal