Bayi unur 2 bulan sudah boleh makan nestum baby?

5 Balas

Situasi sye sme mcm sis...tp sye tk bg ank sye nestum MIL suruh bg ank nestum supaya ank cpt kenyang sikit sbb tknk kerap bg susu...sye buat bodo je...sye ckp tggu ank 6bln ke atas bru sye start bg dia mkn....ada satu ayt sye yg MIL terasa dgn sye....sye terlepas ckp dpn mertua sye ckp cmni bdk tu blm blh mkn lg klu dia sakit bkn ko yg jaga aku juga yg jaga smpi tk tido....ko thu suruh tu ni ingt ank aku tu ank ko ke....smpi skrg MIL tk dtg uma sye call sye pun tk....kata2 sye tu salah ke

jngn sis, buah pinggang baby masih lemah untuk dpt tekanan semua tu.. klau nurse susu formula pun dorang nda sarankn untuk 6bulan ke bawah sebb organ2 dlman baby masih lemah..

2y ago

dah tak dapat nak cakap apa-apa dah sis, kita cakap je apa-apa mesti dibalas nya

seriau makk oi. lebih baik bertegas sbb itu anak kita . kalau saya memang taklah rela org bagi anak makan nestum. dlm al quran pun sebut susu ibu dulu

tak boleh sis, baby dari usia 0-6 hanya susu sahajaaaaa

2y ago

saya pun tak tahu nak buat apa dah sis. puas cakap baby tak boleh nak makan lagi sebab organ dalaman tak kuat tapi diorang tetap bagi jugak sekali sehari

NO.. tgu 6 bulan ke atas