Hai mummies, nak tanya siapa ada pengalaman masa pregnant ni ada hemorrhoid? Bantu share pengalaman

2 Balas

Sy sis. Sy buasir kluar n bengkak masa trimester 2. Dr bg ubat masuk punggung 3hari tu xjadi. Sy tuam dgn air suam campur gula tu alhmdllh kurang bengkak sikit. Skrg dah trim3 masih lagi keluar je hemorrhoids tu tp x bengkak cuma xblh masuk blk. Siap kena refer hospital dah tp dr pakar just bg ubat masuk n gel je. Sbb xblh buat apa. Kita pregnant. Kena guna cara2 luar je sis.

7mo ago

aahh.. sama la sis.. sy pun keluar juga..tak dapat masuk dah.. asal nak BO mesti bengkak.. ada try buat sitz bath.. kecut sikit ja tapi memang ada benjolan la keluar. tak tahu nak buat macam mana supaya boleh masuk semula..hodoh pula nampak tengok guna cermin😔

sembelit..hadap jugak la..dh mcm2 try tetap gitu jugaj