Hi mom ada tips tak nak turunkan Kencing manis? baru 16week gdm saya 8.2

4 Balas

sama kita sngkut gdm pla haha.. kurg mkn yg manis2,byk minum air putih,klu saya mkn nasi tu sukat guna mgkuk suku2 spruh.klu lapar lg mkn biskut hupseng dgn teh yg xmanis laa.ada yg bgtau sya minum air barli.. bli biji barli dkt market kmudian rebus minum air dia

1y ago

tqqq mommy 😊

bykkan makan bersup, oat, kurangkn mkn minum manis. mkn jambu batu dan epal hijau

elak makan or minum manis..kurangkan karbo