PREGNANT BOLEH MAKAN UBAT BATUK CAP IBU DAN ANAK TAK ?

#pleasehelp #bantusharing #seriusnanya Saya batuk dan tekak sakit sgt..boleh tak saya ambil ubat batuk cap ibu dan anak tue ? Dah swab, alhamdulillah negative.

5 Balas

Tak boleh ambil sebarang ubat semasa pregnant..kena pergi klinik n bagitahu awk sakit apa, n mintak ubat yg sesuai utk ibu mengandung

3y ago

Ohh ok terima kasih

Bole jugak guna petua secawan air lemon campur sesudu madu , innsyaAllah bole kurang kn batuk

Sis better pg klinik sbb tak semua ubat batuk sesuai utk ibu hamil..

Try natural remedies dulu. Makan madu + lemon like that

nope