Janin meninggal dalam kandungan

Petang semalam bayi bergerak perlahan, semakin lama semakin tak bergerak. Pagi dan tengahari aktif sangat. Tapi sebb saya tak sedap hati, Saya terus ke hospital. Bila doc dah scan, bayi saya dah tak ada. Ada 3 doc yg scan termasuk pakar. Dan doc sahkan jantung bayi dh tak berdenyut lagi. Sekarang ni saya tengah tunggu untuk bersalin normal tanpa induce. Ada tips tak nak cepatkan bukaan. Sekrg masih tak ada tanda bersalin. Ada ibu yg berpengalaman? Terima kasih. Ibu redha dgn pemergian anak syurga #33minggu

2 Balas

Allahu akbar. Stay strong yea.. Sy dulu anak meninggal masa 28 week, melalui proses sama yg u tgh alami ni. Tapi sy induce 1 kali dan minta ustaz buat air selusuh juga sbb bila anak meninggal,contraction tak akan rasa sgt walaupun induce bnyk kali. Sy doakan Allah permudahkan u bersalin dan Allah gantikan ganjaran yg lebih baik nanti. Take care

Allahu.. Takziah sis.. Semoga Allah gnti kn yg lebih baik nty utk sis n fmly..