kandungan 37w5day

perut sy x selesa betul rasa mcm menurun. tapi tgk cermin perut mcm biasa jea. bila pergi check sebab x selesa contraction xdez pembukaan jalan xde. normal ke ye? nie anak ke 4 sebab sy dah lupa mcmans contraction tu sb pinggang pun mmg sentiasa pun sakit jea. mual jgn ckp la selera mkn kurang dah. betul x selesa. doc ckp minta natural jea sakit. sy pun confius sakit natural tu mcmana.

1 Balas

selama ni bersalin mcmna? induce ke czer?

2w ago

ohhhh patutlah sbb sis induce. sakit natural tu mknanya doc suruh tggu tanda bersalin yg betul2. like pecah ketuban or blood show or sakit contraction kerap. yg anak2 sebelum ni induce w38 sbb gdm ke? yg anak keempat ni sis x sangkut gdm ke or masalah lain? klau sis nk rasa sakit natural tu utk bg cepat bersalin, boleh cuba exercise yg bantu bukaan cpt. mcm bersenam atas gymball, ketuk ketampi, jalan itik, buat urutan perineal, bykkn berdoa smbil tu pujuk baby mntk keluar dah n dpt ikut pintu lg elok haaa. bykkn bersama suami pun mmbntu jugak haaa. sis kena tgk yg 3 tnda td tu baru pergi hosp. ada salah satu tanda trus pergi hosp haaaa