harap² ada yg sudi mmbntu..

perut sentiasa berangin kembung. susah sangat nak bernafas..itu normal ke atau mcm mna? apa yg perlu sy buat supaya perut x berangin atau kembung..nak makan pun xlalu..rasa sentiasa kenyang biar pun belum makan.😥..ada apa² solusi tak? sembelit juga dri awal pregy,susah sangat nk membuang.. skrg sy dh 23minggu 5hari #ingintahu #bantusharing #firstbaby

1 Balas

Kalau rasa kembung, cuba urut2 perut bagi sendawa atau kentut utk keluarkan angin. Boleh jugak mintak suami tolong urut tapak kaki, betis dan bahagian belakang pinggang. Utk sembelit, amalkan mkn buah yg bantu utk lawaskan najis mcm pisang

3y ago

terima kasihh sudi mnjwap persoalan..sihat sllu yaaa..