Perut nmpak kecil

Perut masih tak nampak mcm prengnt ,orang selalu ingat yg saya tk prengnt dan diorang xpercaya kandungan dh masuk 23wks 5d adakah normal klu perut nampak kecil tp baby dkt dlm aktif?😊#ingintahu

30 Balas

Sama sis. Saya dah 8 bulan, bulan 10 ni due. semua ingat masih 2,3 bulan 🤣 pengsan dekat office, diorang inform paramedic saya 3 bulan pregnant haha. Tak nampak perut. Saya tak kisah, bersyukur kadang2 pun ada sebab baby bump kan aurat kita juga. Jadi tak perlu saya beria nak kena cover perut. Baju mengandung so far baru sehelai je beli. Lain semua pakai baju2 lama. Jimat 🤣 strechmark pun xda. Kita xpayah fikir apa org kata. Biasakan positive thinking & bangga dgn apa kita ada okay? ❤️

Asalkan ank kita sihat normal je , pedulikan mulut org , kita perut kecik nnti lpas bersalin cepat slim . Sy pun org duk ckp perut kecik la xnmpk la pdahal ssuai je dgn badan sy ni . Nnti besar sgt kan ckp twin plk . Nurse ukur saiz rahim pon dia ckp kecik , mmg jenis kecik dia ckp . Bila scan semua okey , tumbesaran baby okey je semua .

2y ago

Saya setuju. Xperlu dgr kata org. Yg penting kita kena jaga diri dan baby sebaik mungkin.

Normal aje..kalau org ckp buat relex aje.. selagi baby sihat aktif mommy sihat Alhamdulillah..sye start nampak betul2 pregnant bila dh masuk 7 bulan..masa sblm tu xnmpk sgt pn sbb tinggi 162 bila dh 7 bln brt dh 69 bru nmpk perut ...Pstu org pon eh bila ko pregnant tau2 dh 7bln.. kite buat gurau2 aje tenet slow lah tu baru tau🤣xyah ambil hati.huhu

tolong la ibu² pregnant kt luar sana.pekak kn je telinga klu org berckp psal perut.bg sy xde ape yg perlu dirisaukan if perut nmpk kecil or besar.ukuran perut bkn pengukur kepada kesihatan kita & kandungan.xkira la kita 1st time mom or bukan.kita as mom to be kne selalu tenang & berpemikiran terbuka.its for our own good.🙂🙂

Normal sis.. Jangan risau apa orang cakap yaa.. Asal kan baby sis sihat n sis pun sihat itu dah memadai sis.. Stay positive 💕 saya sebelum ni pun sama dah sarat sangat. Tengah tunggu hari tapi perut tak berapa nak nampak.. Orang dok kata saya makin gemuk padahal tengah tunggu keluar je si kecil tu🤣

Hi , samala . Saya 32 weeks tapi ramai cakap perut kecik la , tak nampak preggy la , sampai ada yang takpercaya , orang lain ingat buncit biasa . Tapi baby sihat alhamdulillah . Berat okay , aktif dalam perut . Dont worry sis , kita sama . Enjoy yr pregnancy okay . Semoga dipermudah urusan ❣️

buat tak tahu je sis... saya dah 7 bulan pun org asyik cakap taknampak perut laa apa laa.. senang je saya jawab "Alhamdulillah laa perut kecik tapi baby sihat berat normal, besar² kang susah pulak nak bawak kesana kesini" .... jangan peduli mulut org, makin dilayan makin sakit hati je.

Normal jeeee. Jangan down. Abaikan je mulut ii orang tu. Saya pun biasa kene. Tapi orang kata perut kecik ni la selepas bersalin senang kurus🤣🤣. Asalkan doctor kata awak sihat baby sihat alhamdulillah. Saya 7 bulan skrg. Perut pun taknampak. Baju still size s lagi🤣

Macam saya, berat 45kg tinggi 152cm. Nak masuk 7bulan baru nmpak perut. Tiap kali scan, anak sy active sgt, berat pun dlm range. Doc ckp xde masalah, ni factor genetic. Sy lahir berat bby 2.9kg.

ANGGAP LA INI SATU YG POSITIF, SY YG DA HALF WAY 20W PUN XNMPAK PERUT. KAN KE MUDAH PERUT KECIK XPAYAH BELI BAJU MATERNITY BNYAK2. PAKAI JE BAJU SEDIA AD, JIMAT SIKIT 😜😜