37 week 3 day

perut kerap mengeras..dlam sejam tu ada la dalam 4 5 kali keras..kalau naik kereta kerap mengeras..tapi tak sakit..n tak da turun tanda apa pun..perlu ke hospital ke.? ada yg macm sy tak?

3 Balas

saya sis..sy jenis perut kerap mngeras lah..start 28w lg mcmtu.skrg ni 35w, lg kerap.bila dia mngeras,kita nk bcakap pun suara auto slow.dia dah makin sempit kot.seingat sy lah, prgnnt sblum ni tkde pulak kerap mcm ni

xperlu. kalau mengeras dlm masa 5jam dgn kerap bru pegi. 5 ke 10minit jarak masa mengeras 5 minit. kalau mengeras lebih 15minit sekali and seminit dua je xperlu. normal je bby mengeras dh hujung2 pregnancy.

normal kot tu