tanda nak bersalin ke ?

perut kerap mengeras , ni da mula rasa sakit perut bahagian bawah dan pinggang , dr pukul 7.46 pm tadi . mmg rasa tak larat tapi tu je la , belum ada apa - apa pendarahan , atau pecah ketuban . kepala rasa macam kembang kuncup tu haa , naluri cakap macam nak bersalin da tapi tak pasti . nak pergi hosp tapi risau belum nak bersalin lagi pun . sekarang baby 37 weeks 5 days . #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

5 Balas

klo perut mngeras dri dpn perut turun kw bawah smpai menjalar ke pinggang dn sakit mkin lama mkin kerap atau da xtahan better g hospital trus tkut nnty tanda nak bersalin sbp xsmua sama tanda² nak bersalin...mcm my aunty skit perut mcm nak trberak bila g tandas xjga nak trberak bgtu ja la ulang² dlm shri lps tu xlama d susuli sakit perut atas dn bwa menjalar ke belakang ..skli g hospital da 6 cm nsib baik xtrbranak...

klo perut mengeras n sakit makin kerap dlm 10 minit-10 minit bgtu,baik g hospital...tak payah dah tggu ada tanda keluar sbb kdg tanda2 bersalin ni tak sama...ada yg keluar tanda2 n ada yg perut mengeras n sakit berpanjangan sja...

antara tanda perut mengeras, rasa nak berak tp x berak, turun ketumban dan turun darah.. kalau salah satu terus g hospital.. salah satu.. bukan semua au.. 37w tu dah boleh bersalin dah wak.. bby dah matang

sy pn rasa bnde yg sama.. aktif sngt , kerap mengeras. and ade cramps perut & sakit pinggang.. cuma tak sakit mana, light light je sakitnya.. Kdg tu terasa mcm pundi kencing ditekan tekan .. sy 37w 1d..

Sya sekarang xde ape2 tanda tpi sakit pinggang,ari2 dn bawah perut tu x blh nk ckp...tu tanda nk bersalin jgk ke