Second pregnancy- now 21weeks 5 days

Perut da mcm 7 bulan. Baring pun da x selesa. Normal ke ni. Dlu 1st pregnancy xda la mcm ni. 5 bulan tu perut x nmpk and still active. Skg ni mcm org tgh sarat.

8 Balas

m... sy 2nd pregnancy..br 20 minggu. tp, dh start cramping Sana sini n blkg sakit... maybe sebab dah Tua. n jarak kehamilan jauh sgt ngn yg 1st (15 tahun) ...semoga semua sahabat2 sehat selalu n selamat melahirkan. doakan sy juga

sama lah saya pun mcm awak jugak 2nd pregnancy jarak tk smpai setahun pun dgn first baby .. terkejut jugak perut cpt betul membesar padahal baru 22w .. mengah sakit pinggang jgn ckp la dh mula rasa dari 20w haritu

Sme lah sy pn.. 22w tp rse mcm dh 7bulan..n dlu aktif. 2nd bby ni dh rse mcm besar btl.. Mkn sikit kmbong perut. Angin trlalu byk.

normal. sy 2nd pregnancy pun terkejut tgk perut sndri. ni esok nk serah diri utk elektif sbb bby udah besar lebih dari yg sulung.

3mo ago

38w serah diri. harini cucuk 2nd dexa

Biasanya bila pregnancy dah kedua dan seterusnya memang tak larat sangat bawak perut. Tu belum lagi dah masuk 30w 😵‍💫

saya pula preg 5bulan perut tknmpk , tapi baby active .. risau juga tengok orang lain preg 5bulan perut dh besar

Sama sis 😪 rasa penat jak. Mkn byk pun rasa mcm nak meletup perut. Mkn sikit, balik2 pula rasa lapar 🤣

normal sis. sebab otot perut dah tak sekuat sebelum pregnancy first dulu. lagi2 kalau pregnant jarak dekat.