Currently 39 weeks, redha bila dr dah bagitau kena Induce 12 hb 🤭

Persoalannya bersalin secara induce ne sakit tak. Boleh bersalin secara normal tak? Takut pulak emergency ceaser. Saya dah boleh rasa kepala baby betol² ada dekat laluan pinggul cuma tak sure kalau saya dah ada bukaan nak bersalin. No contration tau mommies, baby saya sangat santai😅😅😅😅

1 Balas

depends on your body. tapi kena faham la bila nama pun induce (bersalin paksa), meaning that it feels different from natural birth. dktr takkan proceed czer melainkan ada komplikasi semasa induce (fetal distress, ibu tiba2 high bp, etc)

8mo ago

Thnk you awak. 🤍