Cukur

Persoalan saya di sini adalah, adakah kita harus mencukur vagina seblum kita melahirkan baby/2 3 ari sbelum beranak?

32 Balas

Better cukur...bulu pnjg atau berbulu ialah agen pembiakan bakteria yg bagus especially tmpt lembab n basah...tmpt luka jahitan akn mudah sembuh sis klu kwsn sekitar tu bersih.. Bby keluar mll vagina..klu kita shave memudahkan keje nurse..kita pn akn dipermudahkan..insyaallah..lg pn segan la dgn nurse....😂...sis bole mnta tlg suami shave kan..xde mslh...

Kene cukur sis.ada dalam story ig cakap kalau xcukur, doktor or misi akan keliru nanti nak bersalin mana rambut baby mane bulu😂 jadi seeloknya brazilian shave ye. Jgn bagi misi cukur ye.

yesss harus cukur sis..klu x ckur nnt nurse yg tlong ckurkn..malu laa 😂😂 better lg suami yg tlong ckurkn..klu rsa segan nk sruh husband tlng ckur blh tgk cermin smbil ckur tu..tp careful yer sis

Sy skg dh x nmpk becukur....paksa lah cukur depan cermin tuh pun besesak nafas hahahaa paksa lah tebal kan muka suruh laki cukur....#dengan muka yg x tw malu srh laki cukur....ai antah lah hahahaa

4y ago

Btl tuh sis laki cukur lge bersih....

Betul better cukur,saya dah 8 bulan husband yg nak cukur sbb dia kesian tgok saya tak nampak nak cukur bawah sbb perut ďah besar haha . Dia kata takpe dia tolong hehe

5y ago

Sama lh ...cbb xnmpk takut terslh ckur plk

Cukur sis..bila2 pun cukur je sis..pastikan tmpt tu bersih selalu..wlpn sy haritu dekat private dia boleh cukur..tp dia tekejut tgk..ckp eh dh bersih dh..so tggu doc jela ye..hehehe

Cukur sis. Kalau sempat, nurse tlg cukurkan. Tp, biasanya hosp govt cam xsempat je nurse nak tlg cukurkan. Nanti sian plak depa nak selak, cukur sebelum kita bersalin.

Sebaiknya cucur,utk memudahkan deliver baby & nurse nk jahit nnt. Klu tak buat sendiri,nurse akan buatkn. Tp sy biasa cukur sendiri (bantuan suami), segan klu nurse buat kn.

better bercukur.. masa kena seluk tu senang nurse cek.. tapi sy emergency ceaser nurse akan cukur jugak bawah perut tu bagi betul2 licin..sblm tolak ke dewan bedah..

Saya selalu cut. Tapi start 7 bulan ni takleh nak cut sendiri dh. Better buad depan cermin cukur sendiri je tapi asben pelawa diri nak minta cukurkan. Segan laa pulakkkk.

4y ago

Tahu takpe. Bila pikirkan balik nyilu pon ada, risau tersagat ke lain je hahaha