2nd pregnancy

Hi, pernah tak sesiapa yg pregnant anak kedua jarak dekat? Anak pertama saya baru nak masuk 11 bulan dan td check upt positive.. mungkin 4-5w.. Kalau pergi klinik swasta, dia akan bagi ubat gugur tak?#pleasehelp #Second_Baby #SecondPregnancy Edit: Terima kasih semua untuk komen yg baik baik dan bagi moral support. Saya terima semua dengan hati terbuka. Syukur saya buat posting di sini dan pada akhirnya saya sedikit sebanyak, boleh terima kehamilan ini. Semoga saya kuat untuk hadapi mulut org sekeliling pula 🩷

31 Balas

ank sulung sy umur stahun dia dah dapat adik dah😅😅🤭 jangan stress.....best ank rapat ni ..besar sama2...kena tanam dlm diri best pregnant jarak dkt so xkan rasa stress.... insyaallah boleh awk lalui..just enjoy ok

7mo ago

in shaa Allah terima kasih sis 🤍🤍

maaf ckp.. sya agak geram pula bila puan ckp nk gugurkan.. anak tu xbdosa.. dah lekat tu btanggungjawab la puan... sedia atau x puan kena trima.. dosa bsar gugurkan bayi.. jng sskli bniat nk gugurkan.. ksian btl baby tu..

7mo ago

Baiklah terima kasih 🤍

hmm kta org x tahu keadaan u puan but just nak nasihat jgn lah gugurkan kndungan tu kesian bby xda dosa.. if next time bersama husb pakailah pelindung spya x trjadi yg puan x ingini🙏🏻

7mo ago

in shaa Allah aminn. Terima kasih banyak banyak sis 🤍🤍

In Shaa Allah you can , anak sy pon jarak setahun.mase tu mmg tak ready.rezeki Allah kan.tpi hsbnd kene sama sama tlg lahh dlm urusan jaga anak 😂awak boleh punye dont worry okey bebeh ❤️

Jgn gugurkan baby yg tk berdosa tu sis , kesian kat dia kalau ye pun tanak nnti beranak bagi kat org lain … Hm sedih baca husb pun ok kalau awk nk gugurkan Allahuakbar

kenapa nak gugurkan sis? sis ada masalah kesihatan ke? jgn takut pregnant jrk dekat. Allah nak bg rezeki tu. lepas lahirkan nnt merancanglah sis. yg dah lekat ni teruskan..

7mo ago

in shaa Allah .. terima kasih sis..

Senangnya husb sis ajar sis buat dosa? Ya Allah. Subhanallah. Allah S.W.T tkkan bebankan seseorang dgn pemberianNya. Semoga Allah permudahkan segala urusan sis.

7mo ago

Terima kasih sis 😭

niat nak gugurkan, Mcm mana kalau tgh proses gugurkan tu awak yg tergugur hilang nyawa bila tumpah darah tak terkawal? mcm mana dgn anak 11bulan tu?

sya ank ke2 jarak dekat,sulong baru 10bln da pregey ke2,xda apa teruskan rzki Allah nk bg.jgn gugurkn sya skrg. mengdung ank ke3 jarak 5tahun dgn ank ke2.

7mo ago

Oo.. in shaa Allah sis, pasni akn merancang dgn perancang yg betul

xde masalah pun pregnancy tu. yg masalah bila dh lekat tiba nk gugurkan. pi la mana2 klinik pun dorg takkan benarkan.

7mo ago

sbb tu pentingnya perancang. but if dh pkai perancang and still lekat, anggap tu rezeki. just go with the flow..jaga emosi.