Bayi tak tidur 12 jam

Pernah tak bayi x tidur lama macam tu usia 1 bulan 26 hari? Bayi saya satu malam tak tidur dari 7:30 malam sampai esok pukul 8pagi tapi tak menangis nak tidur.. nangis nak dukung tapi mata terbuka je.. dia tertidur kejap2 dalam 10 minit lepas tu terjaga nak main.. mmg x nangis nak tido.. selalu kalau tak tido lama dia akan mengamok sbb ngantok..

2 Balas

Kalau 1 bulan lebih ni sepatutnya tidur dgn kerap, Cuba terapkan dgn kaedah bedung & jgn biasakan dukung, nnt dia dh terbiasa nayo wooo bila dia dh besar. Mau nak dodoi 6kg, 7kg tu utk tidur sahaja 😆. Baby takkan ajak main, selalunya kita je fikir mcm tu, dia cuma pelik dgn keadaan sekeliling, jadi dgn bedung, susu yg cukup & kekdg bunyi white noise membantu baby nak tidur. Kekdg ada baby nak suasana senyap baru dia akan lena, kena try n error. Tapi tak tidur 12 jam tu tak elok utk baby tu lebih2 lg waktu malam.

3y ago

itu lah anak 2 bulan dh ni dh 5kg lenguh tangan nk mendodoi.. alhamdullilah skng dh boleh tido malam.. siang pun suka tido.. guna kaedah bedung bila dh terlena.. kalau mamai2 tp mata buka lagi mmg dia melawan sampai merah muka pastu nangis sbb dia sensitive dgn pergerakkan and bunyi .. haritu tak bedung sbb saya bedung time tak lena lagi.. lagi pun anak first igt mmg x suke bedung ke ape kan.. haha.. saya pun risau sgt masa dia x tdo 12 jam tuh.. terima kasih membantu 👍👍