jari jemari kebas2

Pernah ke ibu2 yg sedang hamil 34w jari jemari kebas2.. rasa cam bgkak .. xleh nak genggam sgt.. normal ke?#thirdtrimester

18 Balas

sy sdg lalui... kebas..lenguh..sakit..bgkak.. alahan mse 1st trim sy ok 2nd trim sy ok. tp 3rd trim ni dgn bdn pun bgkak air sy jd down.. mlm2 sakit sgt tgn..dr baju ke hjg jari..menangis tiap mlm. doc ckp normal.sbb bdn serap n prgkap air sng fhm la. lps brslin nti ok. sguhpun xbuat kje ruma.suami handle smua..tp kdg nk pgg pggan pon xkuat. nk solat..tongkat tgn pon xkuat. mlm tdo srba xkne..ngiring kiri skit ngiring knn skit..Allahu tp sy redha..inilah nikmat yg dilalui mnjd seorg ibu.. bru skit ni blum lg mrasa mcmna skit brslin. umpama brtarung nyawa.

Biasa utk ibu mengandung. Sebab cecair dalam badan kita bertambah waktu mengandung. Jadi boleh menekan saraf di tangan dan menyebabkan kebas2... Lakukan senaman tangan yg bersesuaian

Sama lah saya nak masuk 34w lepas bangun tidur je perasan tangan tak ley genggam pastu kebas rasa macam darah tak jalan,risau jugak cuba baca punca2 kenapa

tgh alami skrg juga sis, skrg 35w...bkn stakat kebas2..sakit2 jugak d pergelangan tgn x bole nk angkat benda2 dah....

Sy sedang alami dr beberapa minggu lepas. Sekarang dh 36 minggu. Doc ckp normal. Lepas bsalin akan back to normal.

sy pon ngah alami benda sama..stat 18week lg..yg xtahan ble saket mase tdo tu..mmg nak nanges rasa..

Sy pun tgh alami juga.. Skrg tgh hamil 36w.. Rsau jga.. Dh dkt nk bersalin..

Normal sis, saya macam tu, lepas bersalin, sis sendiri tak sedar time bila kebas hilang

sye pun tngah alami juga sedih rasanya kerje rumah kna sendiri buat 😭

sy tgh mengalaminye...tgk jari mcm bengkak je..xthu nape.33week 4days