Bulan depan dah nak masuk kerja tapi belum jumpa babysitter

Pernah cari babysitter tapi semua muda2. Ok ke kalau hantar anak pd babysitter yg ada anak kecik? Anak bs tu umur setahun & 2 tahun. Kadang risau juga sbb dia pun ada anak kecik. Lepastu ada yg offer diri nk jd bs tapi tgok background belum kawen pulak. Reti ke nk handle ragam baby . Aduhh peningg pikirr. Ada tips ke mcm mna nk cri bs yg ok? #bantujawab #firstmom

6 Balas

tua atau muda tak kisah ..kdg yg tua lagi teruk ...ikut kata hati ..and nti kalau da start htr anak skli skala curi2 skodeng ank atau ambil mngejut awal dri waktu biasa ...so awk boleh tahu sy dulu pon survey pgsuh bbrpe org ..sy decide pilih pgsuh yg jaga ank sy sorg je tapi dia ada dua ank 4 dan 6 tahun ...alhamdulillah pgsuh tu sgt baik smpai ank sy tknk balik