Air bukit Cameron Highland

Perlu dimasak ke untuk diminum dengan selamat ketika mengandung? Suami isi air bukit 2 botol besar untuk bekalan minuman dalam rumah. Risau kalau tak boleh minum kalau tak masak. Harap ada yang boleh jawabkan. Terima kasih. ☺

5 Balas

klau sya lah xnk lh mnum air gitu sbb risau kebersihan jerr...tkut trcemar dgn binatang...kite mne tau kn air tu brsih ker x...tkut kena kncing tikus jerr...

Air bukit pun dh xsama mcm dulu,better masak dulu air tu. Kita pun mmg dh tau kat cameron skrang utk tanaman pun mcm2 racun diorang letak.

Better masak sbb air x bertapis kan. Dulu2 mungkin selamat minum camtu je sekarang mmg tak yakin.

Kalo sy pun ragu2 nak minum gitu je.. baik masak dulu la kot sebelum minum.. 😅

Sungai cameron highland pon tk berapa jernih dh skrg 😅