Pregnant ke?

Period tak teratur last period 28april ..kelmarin sakit pinggang sampai tak boleh bangun then hampir 3mggu da payudara sakit amat llgi if tsentuh even kne bra pon sakit.. 6pg sy try cek tgk naik line mcm ni. Guna upt jenama disclosure tepat ke ehh.. Samar cmni pregnant ke. Takut kne scamm ngn bnde tu hehehe.. First pregnant#ingintahu ##pleasehelp

Pregnant ke?
12 Balas

sama mcm sy mse 1st cek. samar2 sbb bru je sebulan x dtg period. rse mcm x prcye. beli plak upt murah je hahaha. lgi mcm was2 kn. next week tu trus beli upt jenama clearblue. keputusan 99% accurate. pdn dgn hrganya. Alhamdulillah mmg betul2 pregnant. Now da 5 months pon hehe. Hrp mmbntu sis ye. #firstmommytoo

2y ago

sama2 sis. n tahniah juga ye!

sy pun sejenis period tidak teratur. sebulan lebih tidak period cek upt samar macam ni, cek klinik doktor bagitau positive, cuma masi baru sebab tu samar2. seminggu lepas tu cek baru upt jelas. alhamdulillah skrg preggy 6bulan. first pregnant 😍😍

2y ago

lega sikit hati ramai ckp gini.. risau kne scamm ngn upt hehehe

pregnant. tp awal lg tu sbb blur lg line. mcm saya dulu baru 2-3weeks. sbb period xregular so xboleh kira ikot last period. scan pon xnampak apa2 lg nnt doktor advise lepas sebulan baru scan

InShaaAllah, mengandung tu. Jaga diri. Start ambil folic acid dah. Blh repeat upt lg 2minggu, rasanya sbb hormon pun xbrp nk kuat sgt lg ni. Tahniah sis

congrats mommy. disclosure tepat je. jgn risau. nnti lepas 1w boleh try balik. nnti line nmpk lgi terang. so 8-9w nnti boleh pegi scan dkt klinik.

2y ago

tq.. risau btul lau kne scamm penantian 1tahun 6bln hehehe..

macam saya sis tarikh last period pun sama memula test mmg pudar lpstu g klinik scan x nmpk lg sbb masih kecil . doc check upt mmg double line

Saya pun macam ni jugak haritu. Kira last period 4minggu. Cukup je 5 minggu saya pegi scan. Alhamdulillah sekarang dah 8 minggu

tahniah.. cuba kira waktu haid hri tu smpai skrg berapa minggu dah.. klau dh 4,5 minggu bleh dah g scan dkat klinik.

2y ago

bleh dah tu scan kat klinik sis

mungkin masih awal lagi puan , tunggu lagi 2minggu cek upt balik ..

pregnant. awal lagi, so that why dia xclear. hcg masih low